Välkommen till Rönninge Salem Padel Club!

Ambitionen är att skapa en klubb där alla kan vara med och där vi framför allt ska ha roligt och lära sig spela padel.

OBS! Klubben som sådan har inget med driften av hallen att göra. Denna drivs av Salem Padel och alla frågor gällande bokning av tider eller andra frågor som rör hallen och banorna tas bäst via info@salempadel.se eller 0739173640.

Klubbmästerskap

Vi inbjuder nu till Rönninge Salem Padel Clubs första klubbmästerskap. Dessa kommer att planeras till 1-5 december.

Vi kommer att erbjuda tre olika klasser:

 1. Öppen klass för lag bestående av herrar, damer eller mix. Sannolikt blir det en A- och en B-klass. Detta beror på hur många som anmäler sig.
 2. Damklass, öppen endast för tjejer.
 3. Mixklass, öppen endast för mixade lag.

Det är helt fritt att sätta ihop lag, dvs det behöver inte vara samma spelare som spelar i seriespelet (om man nu gör det). Endast medlemmar i klubben får delta.

Speltid blir i huvudsak på onsdag kväll samt hela lördagen och söndagen. Givetvis spelar inte alla hela tiden men man får räkna med minst 2 tillfällen (exempelvis 1 kväll och en förmiddag). Troligtvis lägger vi alla finaler sent söndag.

Om man önskar delta i fler klasser än en så går det bra men observera att man då måste anmäla sig två gånger (det går bara att anmäla sig till en klass åt gången).

Eftersom detta är första gången så är det svårt att veta hur stort intresset är och vi kan därför inte säga exakt hur upplägget blir och vad kostnaden blir.

Alla matcher kommer dock att spelas i bästa av tre set (oavsett hur lång tid de tar) och alla kommer att vara garanterade minst 3 matcher.

För att vi ska kunna planera turneringen vill vi att ni gör en preliminär anmälan senast den 10 oktober. Denna gör ni på denna länk.

Information om Corona

Vi fortsätter följa utvecklingen kring smittspridningen av Covid-19 och nu när restriktionerna lättat så återgår det mesta till att vara normalt.

Viktigt är dock att vi fortsätter hålla socialt avstånd och fortsatt gäller följande:

 • Häng inte i hallen utan kom sent och gå direkt därifrån.
 • Omklädningsrummen är stängda
 • Sprita händerna före match/träning.
 • Använd gärna annan in-/utgång än motståndarna.
 • Spela aldrig om du känner dig sjuk.

Kontakt Klubben

Patrik Yderberg
patrik@ronningesalempadelclub.se
Henrik Magnusson
henrik@ronningesalempadelclub.se

Gruppspel

För tillfället så pågår två olika gruppspel:

 1. Seriespel division 1-6. Totalt 60 lag. För närvarande har vi kö. Speltider är i huvudsak onsdagar 18-23 (division 1-3) och söndagar 18-23 (division 4-6). Ett fåtal matcher spelas även söndagar 9-12. Nästa omgång beräknas dra igång i januari 2022. Nya lag som vill ansöka om att vara med gör detta via ligaspel. se. Tyvärr lång kö just nu. Kostnad är 120 kr per match och spelare.
 2. Tjejligan med division 1-2. Totalt 12 lag. Nuvarande omgång pågår fram till den 18 april. Speltider är i huvudsak lördagar mellan 8-12. N Nya lag som vill ansöka om att vara med gör detta via ligaspel.se. Kostnad är 120 kr per spelare och match.

För regler scrolla längst ned.

Träning

Vi erbjuder träning i omgångar om 4 ggr. Tider är fredagar och söndagar mellan 12-15.

För att träningen ska bli så bra som möjligt försöker vi nivåindela grupperna enligt följande gradering:

 1. Nybörjare
 2. Har kommit igång
 3. Spelar hyfsat mycket/erfarenhet från tennis/squash
 4. Mycket stabil, har spelat länge.
 5. Hög nivå, motsvarande div 1-3 i seriespelet

Vi försöker också köra tjejer för sig eftersom det verkar vara önskemålet.

Pris för 4 ggr på fredagar är 1400 kr per person och söndagar 2000 kr.

För mer information om träningen maila patrik@ronningesalempadelclub.se.

Tränare

Tränare är Rodrigo ”Rodde” Ramos som spelar div 1 padel i Järfälla och Södertälje och tillhör A-klass i alla turneringar. Tränare för Svea Padel i Täby och bor mer eller mindre på padelbanan. Rodde körde träning för oss i våras med mycket gott resultat.

Om du önskar boka privat träning så görs detta bäst genom att kontakta Rodde direkt på roddestg@gmail.com eller mobil 076 607 74 44.

Medlemsavgift

För att delta i gruppspelet och på planerade träningar krävs att man betalar en medlemsavgift per 12 månadersperiod.

För att sköta vår medlemsadministration, bokningar av event och vår information inom Rönninge Salem Padel Club så har vi valt ett system kallat Cardskipper.

För att ansöka om medlemskap så måste man maila till henrik@ronningesalempadelclub.se. Du får därefter ett mail och/eller sms med instruktioner om hur du laddar ned en app som sedan också blir ditt ”medlemsbevis”. Det är också via denna app som du betalar din medlemsavgift.

Medlemsavgiften per 12 månader är:

 • Vuxen person 19 år och äldre             250 kr
 • Junior, person upp till 18 år                 125 kr
 • Familj, alla boende på samma folkbokföringsadress                                    500 kr.

För frågor om klubben och gruppspelet kontakta:

Regler Gruppspel

Matchtid
Matcherna spelas i 60 minuter och under den tiden spelas tre set. Det första och andra set spelar vi som i tennis till 6 game. Vid 6-6 spelas ett vanligt tie-break till 7 (man måste vinna med minst två bollar). Set 3 spelas till timmen är slut. Set 3 spelas även om ena laget har vunnit både set 1 och 2. När tiden är slut avbryts matchen och det gäller oavsett ställning.
När klockan ringer avslutas spelet mitt i pågående boll. Dvs man spelar inte klart gamet.

Bollansvar och rapporteringsansvar
Det lag som har ”hemma-match” (dvs det först nämnda laget) är ansvarig för att det finns bollar till matchen (helst inte gamla bollar…)
Det lag som vinner matchen är ansvarig för att rapportera in resultatet på www.ligaspel.se så snart det går. Helst samma dag som matchen spelas.

Byte av medspelare / inhoppare / Byte av matchtid / WO
Det är tillåtet att låna in spelare, det är tillåtet att vara tre i ett lag. Om man lånar in spelare så får man bara låna in spelare från samma serie eller lägre division. Det går även att låna inspelare som ej är med i seriespelet. Det är inte ok att låna in spelare som ligger på märkbart högre spelnivå eller från en högre serie.
Om man MÅSTE byta tid så får ni SJÄLVA kontakta motståndarna direkt och ansvara för att boka en ny tid via Matchi (utanför serietiderna) och betala separat för den tiden.
Om man lämnar WO så registreras matchen med 3-0 (dvs 6-0,6-0,6-0)
Samma sak gäller No Show – dvs om man inte dyker upp och inte har meddelat.

Kommunikation och information

Vi har tre kanaler via vilka vi sköter vår information:

 1. Hemsidan
 2. Medlemsappen Cardskipper. Medlemsavgifter och bokning av event och träning. Krävs att man är medlem.
 3. Facebook. Denna grupp är också en mycket bra källa för att hitta spelpartners mm.