Välkommen till Rönninge Salem Padel Club!

Äntligen har padeln kommit till Rönninge/Salem och vi är nu i full gång med ett flertal seriespel, provspel och träning.

Ambitionen är att skapa en klubb där alla kan vara med och där vi framför allt ska ha roligt och lära sig spela padel.

OBS! Klubben som sådan har inget med driften av hallen att göra. Denna drivs av Salem Padel och alla frågor gällande bokning av tider eller andra frågor som rör hallen och banorna tas bäst via info@salempadel.se eller 0739173640.

Information om Corona

Vi fortsätter följa utvecklingen kring smittspridningen av Covid-19 och här kommer kompletterande information utöver det vi gått ut med tidigare.

Vi tycker inte att någon ska behöva känna press av att spela match eller träna om man inte känner sig bekväm med det. Därför har vi nu tagit ett beslut som bygger på att det är upp till varje spelare att avgöra om man vill fortsätta spela eller ej.

– Gruppspelen kommer fortgå som planerat. Dock finns möjlighet att hoppa av och inte spela de sista matcherna för denna termin. Vill du hoppa av – maila henrik@ronningesalempadelclub.se omgående så löser vi det från fall till fall gällande kvarstående poäng.

TRÄNING

– Alla som inte vill fortsätta på en kurs man redan är anmäld till kan höra av sig till patrik@ronningesalempadelclub.se omgående. Vi tar då bort resterande tillfällen och dessa får man tillgodo när vi drar igång efter nyår igen.

Viktigt är att vi håller oss till de ny regler som vi satt upp:

 • Häng inte i hallen utan kom sent och gå direkt därifrån.
 • Omklädningsrummen är stängda
 • Sprita händerna före match/träning.
 • Använd gärna annan in-/utgång än motståndarna.
 • Träningen kommer läggas upp mer spellikt de sista gångerna så att vi kan hålla avstånd.

Det tänkta Klubbmästerskapet kommer inte bli av som tänkt på denna sida nyår. Vi får köra det när det går helt enkelt. Vi återkommer i frågan.

Vi får kämpa på tillsammans och göra det bästa vi kan av situationen!

Kontakt Klubben

Patrik Yderberg
patrik@ronningesalempadelclub.se
Henrik Magnusson
henrik@ronningesalempadelclub.se

Gruppspel

För tillfället så pågår två olika gruppspel:

 1. Seriespel division 1-6. Totalt 52 lag. För närvarande har vi kö. Nuvarande omgång pågår fram till den 13 december. Speltider är i huvudsak onsdagar 18-23 (division 1-3) och söndagar 18-23 (division 4-6). Ett fåtal matcher spelas även söndagar 9-12. Nästa omgång beräknas dra igång den 13 januari 2021. Nya lag som vill ansöka om att vara med gör detta via ligaspel. se. Registrering måste ske senast den december. Kostnad är 110 kr per match.
 2. Tjejligan med division 1-2. Totalt 12 lag. Nuvarande omgång pågår fram till den 9 januari. Speltider är lördagar mellan 8-12. Nästa omgång drar igång den 16 januari. Nya lag som vill ansöka om att vara med gör detta via ligaspel.se. Registrering måste ske ske senast den 31 december. Kostnad är 110 kr per spelare och match.

För regler scrolla längst ned.

Träning

Det rullar nu 6 träningsgrupper i veckan på fredagar och söndagar. Allt fullbokat.

För dig som vill träna så försöker vi dra igång nya grupper baserat på intresset. I nuläget så är det svårt att få tider på kvällar och helger.

Om du är intresserad av vuxenträning så skicka in din intresseanmälan genom att fylla i denna enkät.

Pris vardagar dagtid är 800 kr per timme för 1-4 personer (dvs 200 kr per person om man är 4 personer). Ägaren av hallen är med och subventionerar dessa tider.

Träning på helger och vardagskvällar kostar 1100 kr för 1-4 personer.

Det går även bra att kontakta vår tränare och boka tid direkt med honom, se info nedan.

Tränare

Tränare är Rodrigo ”Rodde” Ramos som spelar div 1 padel i Järfälla och Södertälje och tillhör A-klass i alla turneringar. Tränare för Svea Padel i Täby och bor mer eller mindre på padelbanan. Rodde körde träning för oss i våras med mycket gott resultat.

Om du önskar boka privat träning så görs detta bäst genom att kontakta Rodde direkt på roddestg@gmail.com eller mobil 076 607 74 44.

Medlemsavgift

För att delta i gruppspelet och på planerade träningar krävs att man betalar en medlemsavgift per 12 månadersperiod.

För att sköta vår medlemsadministration, bokningar av event och vår information inom Rönninge Salem Padel Club så har vi valt ett system kallat Cardskipper.

För att ansöka om medlemskap så måste man maila till henrik@ronningesalempadelclub.se. Du får därefter ett mail och/eller sms med instruktioner om hur du laddar ned en app som sedan också blir ditt ”medlemsbevis”. Det är också via denna app som du betalar din medlemsavgift.

Medlemsavgiften per 12 månader är:

 • Vuxen person 19 år och äldre             250 kr
 • Junior, person upp till 18 år                 125 kr
 • Familj, alla boende på samma folkbokföringsadress                                    500 kr.

Juniorpadel

Vi har fått förfrågningar gällande juniorpadel. Som läget är med begränsat antal banor och det faktum att det är relativt dyrt att hyra banorna så måste vi begränsa åldersgrupperna och vi har kommit fram till att vi ska erbjuda spel för ungdomar födda 2000-2008, dvs från det år man fyller 12 år till det år man fyller 20 år.

Vi kommer att subventionera speltiderna (exakt vet vi inte just nu) och speltiderna kommer troligtvis vara sena eftermiddagar vardagar samt evt fredag och lördagskvällar.

För att hålla nere kostnaden kan vi inte ha en betald tränare som håller i detta utan vi behöver ideella krafter. I nuläget handlar det mer om att vi ska kunna lära dem reglerna och grunderna mer än att vi ska bedriva ”träning”. Detta gör att man behöver inte vara någon stjärna själv för att kunna hjälpa till.

Om intresse finns gällande juniorpadel och/eller att hjälpa till med att hålla i träningen så fyll i och skicka in denna enkät.  

För frågor om klubben och gruppspelet kontakta:

Regler Gruppspel

Matchtid
Matcherna spelas i 60 minuter och under den tiden spelas tre set. Det första och andra set spelar vi som i tennis till 6 game. Vid 6-6 spelas ett vanligt tie-break till 7 (man måste vinna med minst två bollar). Set 3 spelas till timmen är slut. Set 3 spelas även om ena laget har vunnit både set 1 och 2. När tiden är slut avbryts matchen och det gäller oavsett ställning.
När klockan ringer avslutas spelet mitt i pågående boll. Dvs man spelar inte klart gamet.

Bollansvar och rapporteringsansvar
Det lag som har ”hemma-match” (dvs det först nämnda laget) är ansvarig för att det finns bollar till matchen (helst inte gamla bollar…)
Det lag som vinner matchen är ansvarig för att rapportera in resultatet på www.ligaspel.se så snart det går. Helst samma dag som matchen spelas.

Byte av medspelare / inhoppare / Byte av matchtid / WO
Det är tillåtet att låna in spelare, det är tillåtet att vara tre i ett lag. Om man lånar in spelare så får man bara låna in spelare från samma serie eller lägre division. Det går även att låna inspelare som ej är med i seriespelet. Det är inte ok att låna in spelare som ligger på märkbart högre spelnivå eller från en högre serie.
Om man MÅSTE byta tid så får ni SJÄLVA kontakta motståndarna direkt och ansvara för att boka en ny tid via Matchi (utanför serietiderna) och betala separat för den tiden.
Om man lämnar WO så registreras matchen med 3-0 (dvs 6-0,6-0,6-0)
Samma sak gäller No Show – dvs om man inte dyker upp och inte har meddelat.

Kommunikation och information

Vi har tre kanaler via vilka vi sköter vår information:

 1. Hemsidan
 2. Medlemsappen Cardskipper. Medlemsavgifter och bokning av event och träning. Krävs att man är medlem.
 3. Facebook. Denna grupp är också en mycket bra källa för att hitta spelpartners mm.